CRNI VIKEND – U PROMETNIM NESREĆAMA SEDAM OSOBA TEŠKO OZLIJEĐENO

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama:

U subotu, 16. travnja oko 15 sati i 55 minuta na državnoj ceste broj 20, između Čakovca i Štefanca, dogodila se teška prometna nesreća. Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega te je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju prešao na lijevu prometnu traku, gdje je vozilom udario osobni automobili slovenskih nacionalnih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 68-godišnji državljanin Republike Slovenije. Vozilom hitne medicinske pomoći oba vozača, kao i 65-godišnja putnica iz osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da svi teško ozlijeđeni te su zadržani na daljnjem liječenju. Protiv 25-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela  “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se  kaznena  prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 16. travnja oko 20 sati i 25 minuta u Šandorovcu, Ulici Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj 55-godišnji vozač osobnog automobila, pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), vidljivosti (noć) te gustoći prometa. Izlaskom iz zavoja vozilom je udario u bicikl kojeg je u istom smjeru, sredinom neobilježene prometne trake, gurao 70-godišnji pješak. Potom je udario u stražnji dio bicikla kojeg je usporedno s njim gurao 74-godišnjak. Nakon udara u bicikle došlo je i do udara vozila u pješake te njihovog pada na kolnik. Pješaci prilikom kretanja prometnicom noću nisu bili obilježeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ozlijeđeni pješaci vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju. Protiv 55-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 16. travnja oko 19 sati i 10 minuta u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, dogodila se teška prometna nesreća. Vozač motocikla njemačkih nacionalnih oznaka, prilikom pretjecanja osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka s desne strane, kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač te obavljao skretanje udesno na prostor parkirališta, udario je u osobni automobil. Nakon udara motocikl se prevrnuo te je došlo do pada vozača i njegovog 32-godišnjeg putnika na prostor parkirališta i udara putnika u parkirani osobni automobil. Vozilom hitne medicinske pomoći 36-godišnji vozač i putnica iz vozila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Liječničku pomoć naknadno su zatražili vozač i putnik na motociklu, te je utvrđeno da je 34-godišnji motociklist teško ozlijeđen, a putnik lakše.  O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 17. travnja oko 11 sati i 45 minuta u Donjem Pustakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 74-godišnji vozač bicikla krećući se obilježenom biciklističkom trakom skretao na obilježenu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. Zbog toga je u njegov bicikl udario osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač. Nakon udara biciklist je odbačen na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)