Crni vikend – šest prometnih nesreća, sedam krađa, rezultati akcije „Alkohol“

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, dok se jedan vozač odbio podvrći alkotestu.

Najveća, u količini od 2,66 grama po kilogramu utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila na kolniku državne ceste broj 20 između naselja Štefanec i Sveti Križ, u nedjelju, 25. ožujka oko 10,10 sati

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe u kojoj je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna, četiri krađe u kojoj je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

U subotu 24. ožujka tijekom popodnevnih sati, u Kuršancu, Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u kuću odakle je ukrao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

1) U noći s 22. na 23. ožujka (sa četvrtka na petak) u Orehovici, Ulici Augusta Šenoe, nepoznati počinitelj je u dvorištu obiteljske kuće iz otključane garaže ukrao kosilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U petak 23. ožujka, Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu o krađi u Čakovcu.

Naime, u srijedu, 21. ožujka u večernjim satima u Čakovcu, Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz stalka za bicikle ukrao zaključani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći  s 24. na 25. ožujka (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,00 g/kg do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,
  • od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
  • od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – tri prekršaja,
  • prekršaj odbijanja alkotesta,
  • tri ostala prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,26 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 25. ožujka u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Nedelišće, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: T.T., ilustracija)