CRNI VIKEND: OPLJAČKANA ZLATARNA I TRGOVINA – 9 PROMETNIH NESREĆA

U petak, 6. veljače u večernjim satima, na području grada Čakovca počinjena su dva kaznena djela razbojništva:

  • – u 18.50 sati u Ulici kralja Tomislava, dvije nepoznate muške osobe ušle su u zlataru te uz prijetnju pištoljem zaposlenici ukrali razni nakit i novac.Jedan od počinitelja bi bio visine oko 180 cm, obučen u odjeću tamnije boje, a na glavi je nosio crnu kapu tzv. “fantomku”.
  • – u 19.02 sati u Ulici Ruđera Boškovića, nepoznata muška osoba ušla je u trgovinu te uz prijetnju pištoljem zaposleniku iz kase ukrala novac. Počinitelj bi bio visine oko 180 cm, srednje tjelesne građe, obučen u zimsku jaknu tamnije boje, na rukama je nosio rukavice, a na glavi crnu kapu tzv. “fantomku”.

Za počiniteljima policija intenzivno traga, te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 9 prometnih nesreća, od čega 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, te 7 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – 3 prometne nesreće,
  • – nepropisno obilaženje – 1 prometna nesreća,
  • – nepropisno mimoilaženje –  1 prometna nesreća,
  • – ostale greške – 4 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 30-godišnjeg sudionika prometne nesreće u Nedelišću, u koncentraciji od 2,03 g/kg, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)