CRNI VIKEND NEVJEROJATNIH DOGAĐAJA – AUTOM NA JEDRILICU, POGINUO U MJEŠALICI, ISTUKAO KONOBARICU…

U nedjelju, 16. listopada oko 17 sati i 40 minuta u Pribislavcu, Ulici Zrinskih, nepoznati vozač Daewoo Tica u trenutku slijetanja motorne jedrilice s kojom je upravljao 40-godišnjak, vozio se uzletno-slijetnom pistom Sportskog aerodroma – Čakovec, a zbog čega je pilot kako bi izbjegao izravan sudar, morao naglo prekinuti slijetanje. Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

 

U subotu, 15. listopada oko 8 sati u Čakovcu, Ulici dr. Tome Bratkovića,  u proizvodnom pogonu privatnog poduzeća u miješalici za pijesak s ozljedom na glavi pronađeno je mrtvo tijelo 32-godišnjeg zaposlenika.

Općinska državna odvjetnica nakon provedenog očevida uz nazočnost inspektora zaštite na radu naložila je obdukciju te tehničko vještačenje miješalice kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

U nedjelju, 16. listopada oko 17 sati i 10 minuta u Gornjem Kraljevcu, u voćnjaku u Ulici Remis, izbio je požar na drvenoj vikendici, vlasništvo 56-godišnjaka.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. U požaru vikendica je u potpunosti izgorjela. Očevidom u kojem je sudjelovao i inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, utvrđeno je kako je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Kriminalistička istraživanja su u tijeku, dok će se o događaju podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U noći sa subote na nedjelju Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je dojavu o nasilnom gostu koji je prijetio konobarici u jednom kafiću u Murskom Središću. Dojava je stigla u 01:35 sati. Događaj je potvrđen u Policijskoj upravi međimurskoj gdje saznajemo da je osim prijetnje 30-godišnji gost i fizički nasrnuo na konobaricu.

24-godišnjakinja je tom prilikom zadobile ozljede koje su okvalificirane kao lakše. Doznajemo da je počinitelj priveden i uhićen te su u tijeku kriminalistička istraživanja.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je 12 krađa, tri teške krađe i jedna razbojnička krađa, od čega izdvajamo:

Četiri nepoznata muškarca u Podturnu, u trgovini privatnog poduzeća počinili su kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, u subotu, 15. listopada oko 17 sati i 40 minuta u Športskoj ulici, jedan od počinitelja s namjerom da zaokupi pozornost prodavačice zatražio je da mu izradi sendvič, dok su ostala trojica s prodajnih polica ukrala razne proizvode. U namjeri da spriječi krađu, prodavačica je pokušala zaključati ulazna vrata, ali ju je jedan od počinitelja odgurnuo te je pala na tlo. Nakon toga počinitelji su pobjegli iz trgovine s ukradenom robom.

Materijalna šteta za sada nije poznata te će se utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva. U događaju prodavačica nije zadobila ozljede. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava  nadležnom državnom odvjetniku.

Proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti prolaza – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća nije utvrđena, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)