CRNI BOŽIĆ – U MURSKOM SREDIŠĆU VOZIO S 2,13 PROMILA, KRAĐE, NESREĆE…

U noći s 26. na 27. prosinca od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, proveli su operativnu akciju „Alkohol i droga“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

 

– od 0,50 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja,

– iznad 1,50 g/kg – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu te

– dva ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,13 promila utvrđena je u nedjelju, 27. prosinca jedan sat poslije ponoći u Murskom Središću, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila.

U nedjelju, 27. prosinca oko 17 sati u lučici „Marina“ u blizini Preloga, ribočuvari su u protuzakonitom ribolovu zatekli dvojicu muškaraca (22 i 34-godišnjaka). Dvojac je tzv. „haklanjem“ pomoću trokrake udice ulovio nekoliko deverika, žutooku i ploticu.

Ulovljena riba i ribolovni štapovi oduzeti su od počinitelja te su predani  ribočuvarima.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela „protuzakoniti lov i ribolov“.

U subotu, 26. prosinca oko 21.10 sati u Goričanu, Prvomajskoj ulici, dogodila se teška prometna nesreća. Maloljetni vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, upravljajući vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti i gustoći prometa te je zbog toga vozilom udario u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim je na kolni  ulaz  kuće  skretao 28-godišnji vozač. Zbog siline udara osobni automobil 28-godišnjaka odbačen je izvan kolnika, dok je pritom iz vozila ispalo dijete kojeg je na stražnjem sjedalu u naručju držala majka. U nastavku kretanja vozilo je udarilo u zid obližnje kuće. Osobni automobil s kojim je upravljao maloljetnik u zanošenju sišao je izvan kolnika i udario u betonski stup električne mreže. Vozilom hitne pomoći ozlijeđeno dijete i njegova majka prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je dijete teško ozlijeđeno te je zadržano na daljnjem liječenju, dok je majka lakše ozlijeđena. Naknadno, liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec zatražio je maloljetni vozač, te je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen. Prema maloljetnom vozaču zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 26. prosinca oko 18.20 sati, između naselja Selnica i Donji Koncovčak, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj 43-godišnji vozač osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola, nije poštivao prednost prolaska te je zbog toga u njegovo vozilo udario automobil čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim je upravljala 51-godišnjakinja. Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni 43-godišnji vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su tri kaznena djela “teške krađe”.

U četvrtak, 24. prosinca između 1 i 7 sati u Lopatincu, ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao razne suhomesnate proizvode i alkoholna pića te novac.Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 25. i 27. prosinca u Paragu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao kućno kino sa zvučnicima i prijemnik digitalnog TV signala.  Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 25. na 26. prosinca u Donjem Vidovcu, ulici Miške Zvonara, nepoznati počinitelj provalio je u kokošinjac i ukrao nekoliko domaćih kokoši. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je opisano kazneno djelo počinio 34-godišnjak s područja općine Kotoriba. Ukradene kokoši oduzete su od počinitelja i vraćene vlasniku. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)