Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama 44-godišnji vozač osobnog automobila teško je ozlijeđen, a 21-godišnja vozačica osobnog automobila i 37-godišnji putnik lakše ozlijeđeni.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaza – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 1,06 grama po kilogramu utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu 11. studenoga u Lopatincu.

U nedjelju, 12. studenoga oko 19.35 sati u Pribislavcu, Ulici braće Radić, dogodila se je prometna nesreća u kojoj 44-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 21-godišnja vozačica.

Vozilom hitne pomoći 44-godišnji vozač i 37-godišnji putnik iz njegovog vozila  prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovcu gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je putnik lakše a vozač teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Naknadno, liječničku pomoć zatražila je 21-godišnja vozačica te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

U vremenu od 19.50 do 21.25 sati zbog prometne nesreće dio Ulice braće Radić bilo je zatvoren za promet vozila, te se odvijao obilaznim ulicama.

Protiv 44-godišnjeg vozača podnijet će se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)