Četiri prometne nesreće i devet krađa tijekom prazničkog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti – tri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dva vozača.

Najveća, u količini od 1,53 grama po kilogramu utvrđena je kod 67-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u subotu, 6. listopada oko 19.50 sati, u Kotoribi

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa od čega tri, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna i četiri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) Tijekom ponedjeljka 8. listopada u popodnevnim satima u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, na parkiralištu groblja, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil odakle je ukrao novac, mobitel, fotoaparat i osobne dokumente.

Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

2) Između 6. i 8. listopada u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je u kuću odakle je ukrao razni električni alat.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

U subotu, 6. listopada u prijepodnevnim satima u Domašincu, Ulici Martina Pušteka, na nogometnom igralištu, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključan bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 6. listopada oko 12,30 sati u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, u trgovini u sklopu trgovačkog centra, nepoznati počinitelj ukrao je parfem. Nakon što je uočen od zaposlenika trčeći se udaljio van trgovine, gdje ga je na izlazu iz trgovačkog centra dostigla zaposlenica, pa ju je nepoznati počinitelj odgurnuo od sebe u cilju da zadrži ukradene stvari, nakon čega je pobjegao.

Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.

Brzom reakcijom policije u 13,20 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka zatečen je 43-godišnjak s područja grada Čakovca koji je uhićen te se dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je počinio razbojničku krađu.

Protiv 43-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Potom je ispitan na državnom odvjetništvu, doveden na ročište sucu istrage nakon čega mu je određen istražni zatvor.

Zahvaljujemo zaposlenicima na pomoći u hvatanju počinitelja, http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)