Četiri prometne nesreće, dvije krađe i razbojništvo tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj su 35-godišnja vozačica osobnog automobila i putnik u njezinom vozilu (dijete) lakše ozlijeđeni te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe, od kojih je jedna gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i četiri teške krađe.

Izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Pokušaj provale u bankomat, provale u vikend kuću i automobil

1) Uranih noćnim satima, u petak, 14. prosinca, u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u bankomat.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

2) Tijekom ranih noćnih sati, u subotu, 15. prosinca, u Gornjem Kuršancu, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću odakle je ukrao razne elektroničke uređaje.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

3) Tijekom nedjeljnog jutra, 16. prosinca, u Nedelišću, Grobljanskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil odakle je ukrao torbicu, mobitel, novac i osobne dokumente.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

Krađa nakita i mobitela

1) Između 9. i 12. prosinca, u Cirkovljanu, na Trgu svetog Lovre, nepoznati počinitelj je iz otključane kuće ukrao nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

2) U nedjelju, u ranim noćnim satima, 16. prosinca, u Čakovcu, Strossmayerovoj ulici, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj je sa šanka ukrao mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, u ranim jutarnjim satima, 15. prosinca, u Šenkovcu, Ulici braće Radić, dvoje nepoznatih počinitelja su ušli u otključanu kuću, gdje je jedan ispremetao stvari u kući, a drugi je prijeteći zadržavao vlasnicu i tražio novac, no iz kuće nisu ništa ukrali. Potom su iz spremišta uz kuću ukrali motornu pilu.

U događaju vlasnica kuće nije ozlijeđena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)