Četiri krađe tijekom vikenda – u trgovini odgurnuo zaposlenicu i pobjegao s ukradenom robom

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te dvije teške krađe

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

Provala u vikendicu

Između 5. i 9. ožujka, u Donjem Zebancu, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao kućanski aparat.
Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Krađa bicikla

U subotu, 9. ožujka u Čakovcu, Ulici Ivana Meštrovića, nepoznati počinitelj je ukrao bicikl marke „Bolt“. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Nedugo potom, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su uhvatili 21-godišnjaka sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu sa ukradenim biciklom.
Bicikl je oduzet i vraćen vlasniku.
Protiv 21-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela Krađa, nadležnom državnom odvjetniku.

Napad u trgovini

U petak, 8. ožujka u večernjim satima u Pribislavcu, Ulici braće Radić, u trgovini, nepoznati počinitelj je u namjeri da zadrži prethodno ukradenu robu (alkoholna pića) uporabio silu tako da je odgurnuo zaposlenicu nakon čega je pobjegao sa ukradenom robom.
Zaposlenica nije zadobila vidljive ozljede.
Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec te dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su dvojica 20-godišnjaka (s područja Koprivničko-križevačke županije i općine Pribislavec) počinila Razbojničku krađu.
Protiv dvojca se podnosi kaznena prijava, nadležnom državnom odvjetniku, javlja https://medjimurska-policija.gov.hr (foto: ilustracija)