Čakovečki policajci otkrili počinitelje provala u Kuršancu i Gornjem Kuršancu

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će se posebna izvješća u smislu dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dijete i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, sumnja se kako su početkom ovog mjeseca na šljunčari nedaleko Kuršanca, provalili u metalni kontejner, odakle su ukrali razni ručni i električni alat. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu poduzeća sa sjedištem u Čakovcu, procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom istraživanja pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećenog poduzeća. Prema djetetu te osumnjičenom maloljetniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 20-godišnjak s područja općine Cestica (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnja se da je početkom ožujka ove godine na sjevernoj obali jezera rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, provalio je u vikendicu, vlasništvo 49-godišnjaka, ali iz njene unutrašnjosti nije ništa ukrao. Potom je osumnjičeni provalio u obližnju kamp kućicu i manje spremište, odakle je ukrao motornu kosilicu, benzinski agregat, razni alat i ribolovnu opremu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec tijekom istraživanja pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku. Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

PU mešimurska,foto:ilustracija)