Čakovečki policajci otkrili počinitelje krađe i teške krađe na gradilištima stambenih zgrada u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 19-godišnjak i 28-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili kaznena djela teške krađe i krađe.

Naime, sumnja se kako su sredinom studenoga ove godine u Čakovcu, na gradilištu stambene zgrade u Ulici Martane, provalili u skladišni kontejner, odakle su ukrali stotinjak metara električnih kablova. Potom su na zgradi u izgradnji presjekli i ukrali nekoliko desetaka metara električnih kablova. Materijalna šteta ovim kaznenim djelom procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u razdoblju od 6. do 9. studenoga ove godine u Čakovcu, na gradilištu stambene zgrade u Ulici Marije Zidarić, pomoću podesnog alata prerezao te potom ukrao nekoliko desetaka metara električnih kablova s postavljene građevinske dizalice. Materijalna šteta procijenjena je na desetak tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)