Čakovečki policajci otkrili počinitelja tri provale u Maloj Subotici i Palovcu

Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio tri kaznena djela teških krađa.

Sumnja se kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak (9./10. srpnja 2023.) u Maloj Subotici, provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Alojzija Stepinca, odakle je ukrao razne cigarete i energetska pića. Materijalnu štetu oštećeno trgovačko društvo iz Male Subotice, procijenilo je na oko 200 eura.

Iste noći osumnjičeni je u Palovcu, Glavnoj ulici, provalio u ugostiteljski objekt, vlasništvo trgovačkog društva iz Čakovca, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na oko 170 eura.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 18-godišnjak spomenute noći u Maloj Subotici, Gospodarskoj ulici, na prostoru samoposlužne autopraonice, vlasništvo trgovačkog društva iz Palovca, upotrebom podesnog alata nasilno otvorio dvoja zaključana vrata na aparatima za kovanice iz kojih potom nije ništa ukrao, pošto su aparati bili prazni.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja opisanih kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
(PU međimurska, foto: ilustracija)