Čakovec – zbog niza počinjenih prekršaja vozačici privremeno oduzeto vozilo

U srijedu, 2. siječnja 2022. godine oko 23,55 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil  čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 39–godišnjakinja s područja Općine Belica.

Prilikom kontrole vozila i vozačice utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,68 g/kg, za vrijeme kada joj je vozačka dozvola oduzeta te za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Zbog počinjenih prekršaja vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Unatrag tri godine, tri puta je pravomoćno osuđivana za počinjenje prekršaja iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola), dok je sukladno članku 229. tog zakona vozilo kojim je upravljala privremeno oduzeto.

Vozačica je uz optužni prijedlog dovedena na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje je saslušana te joj je rješenjem određeno zadržavanje do 15 dana nakon čega je predana u zatvor, u Varaždinu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)