Čakovec – vozač pod utjecajem alkohola počinio prometnu nesreću

U petak, 24. prosinca 2021. godine oko 16.30 sati u Čakovcu, na raskrižju s kružnim tokom prometa ulica Vukovarske, Kalničke i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1.32 g/kg te u vrijeme kad mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola (rok od dvije godine), brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je krećući se niz nadvožnjak u zavoju vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je udario u prometni znak i prometnu opremu ceste te se vratio u raskrižje. Nakon toga ponovno je vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udario u prometni znak. U nastavku kretanja po raskrižju sišao je na otok za razdvajanje prometnih tokova u Vukovarskoj ulici gdje je povratkom na kolnik vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred raskrižja bila zaustavljena 57-godišnja vozačica.

Nakon prometne nesreće 61-godišnji vozač pješice se udaljio s mjesta događaja.

Ubrzo, u blizini događaja zatekli su ga policijski službenici te ga uhitili i doveli u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

U vremenu od 16.40 do 17.30 sati promet u Vukovarskoj ulici kod raskrižja s kružnim tokom zbog obavljanja očevida bio je obustavljen te se odvijao okolnim ulicama.

Protiv 61-godišnjeg vozača pokrenut će se prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)