Čakovec – u prometnoj nesreći smrtno stradao 50-godišnji pješak

Jučer, 11. veljače 2020. godine oko 18,30 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 50-godišnji pješak.

Vozač teretnog automobila s pridodanom prikolicom, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1957. godine upravljao je kolnikom Ulice kralja Zvonimira te se tom prilikom nije sigurnom brzinom približavao pješačkom prijelazu, odnosno na takav način da može zaustaviti svoje vozilo u bilo kojem trenutku kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. U trenutku skretanja na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića prednjim dijelom vozila udario je u tijelo 50-godišnjeg pješaka, a koji je već započeo prelaziti kolnik obilježenim pješačkim prijelazom.

Pristigla liječnica tima hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirana je smrt pješaka.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica općinske državne odvjetnice uz stručnu pomoć sudskog vještaka za cestovni promet i vozila te djelatnika policije.

Tijelo pješaka prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu, gdje će se obaviti sudska obdukcija prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika.

Za vrijeme obavljanja očevida 19,15 sati do 21,18 sati dio kolnika Ulice dr. Ante Starčevića bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

Protiv 62-godišnjeg vozača teretnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Nažalost, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala treća žrtva u cestovnom prometu ove godine.

(PU međimurska, foto: ilustracija)