Čakovec: 48-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 2,21 promila prouzrokovao prometnu nesreću

Jučer, 1. rujna 2020. godine oko 19 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici   dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Upravljajući Fiat Puntom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, 48-godišnji vozač nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je na ravnom dijelu ceste automobilom djelomično sišao na obilježeno parkiralište. Na parkiralištu je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio parkirane Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 51-godišnjakinje. Uslijed siline sudara Astra je odbačena unaprijed te je prednjim dijelom udarila u prednji dio parkirane Honde Civic, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 27-godišnjakinje.

Vozač Fiat Punta vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 12.300 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

(tekst i foto: PU međimurska)