ČAK 12 PROMETNIH NESREĆA , PROVALE I KRAĐE

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama i sedam s nastalom materijalnom štetom. Lakše su ozlijeđena tri sudionika (vozač osobnog automobila, pješakinja i putnik u teretnom automobilu), dok su teške ozlijede zadobili vozač osobnog automobila i vozač električnog bicikla.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – četiri prometne nesreće,
  • – nepropisno uključivanje u promet – jedna prometna nesreća,
  • – ne držanje potrebitog razmaka – jedna prometna nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno skretanje – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća.  Najveća koncentracija u količini od 1,5 promila utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 21. kolovoza oko 2 sata na županijskoj cesti između Donjeg Vidovca i Kotoribe.

U prometnim nesrećama na području Međimurske županije, tijekom proteklog vikenda, teško ozlijeđene dvije osobe. 

 

U nedjelju, 21. kolovoza oko 17 sati i 30 minuta u Čakovcu, Preloškoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj 21-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sišao izvan kolnika, gdje je potom udario u postavljeni prometni znak.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 21. kolovoza oko 18 sati u Goričanu, Školskoj ulici, dogodila se  prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 25-godišnji vozač električnog bicikla. U lijevom zavoju izgubio je nadzor nad biciklom te je izletio s ceste i pritom udario u postavljeni prometni znak.

Vozač je naknadno u Županijskoj bolnici Čakovec zatražio liječničku pomoć, te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

U nedjelju, 21. kolovoza u prijepodnevnim satima u poljskom predjelu zvanom “Marušje”, nedaleko Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu iz koje je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja  podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica mladića (r. 1993., 1996. i 1997. godine) sa šireg područja grada Čakovca, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, krajem siječnja ove godine u Ivanovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, na gradilištu kod osnovne škole provalili su u skladište, odakle su ukrali električnu brusilicu te razni građevinski materijal i alat.

Dio ukradenih predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv osumnjičenih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)