Bolnica prijavila tešku ozljedu motociklista, ukradene metalne rampe i vrijedne naočale

U četvrtak, 12. srpnja zaprimljena je prijava ozljeda Županijske bolnice u Čakovcu za 39-godišnjaka iz koje je vidljivo da je zadobio teške tjelesne ozljede prilikom prometne nesreće.

Naime, u ponedjeljak, 11. lipnja oko 15,20 sati u Čakovcu na raskrižju Ulica Josipa Kozarca i bana Josipa Jelačića, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 26-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, krećući se kolnikom Ulice Josipa Kozarca te dolaskom do raskrižja sa kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje skrećući ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u njegovo vozilo udario motocikl zadarskih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića upravljao 39-godišnji državljanin Kosova, a koji je upravljao motociklom “A” kategorije bez da istu ima upisanu u vozačku dozvolu.

Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača motocikla na kolnik.

Vozač motocikla je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec.

Za vrijeme vožnje motociklist je nosio propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Protiv 26-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” nadležnom državnom odvjetniku, dok će vozač motocikla biti prekršajno sankcioniran.

U razdoblju od 27. lipnja do 12. srpnja, u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz dvorišta ukrao metalne rampe vrijednosti više tisuća kuna.

Krađa naočala

U četvrtak, 12. srpnja, u popodnevnim satima, u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je iz trgovine ukrao naočale vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)