BICIKLOM PREVOZIO MARIHUANU – TEŠKO STRADAO MOTOCIKLIST

U subotu, 18. lipnja pet minuta prije ponoći u Prelogu, Ulici Konopljišće, u kontroli prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su 45-godišnjeg biciklistu, koji je u PVC vrećici prevozio osam stabljika indijske konoplje (marihuana; lat. Cannabis sativa). Policijski  službenici uhitili su 45-godišnjaka, dok su drogu privremeno oduzeli.

U nedjelju, 19. lipnja u prijepodnevnim satima temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije doma, kojima se koristi 45-godišnjak. Prije početka pretrage, na poziv policijskih službenika uhićenik je predao 52 biljke indijske konoplje te 49,9 grama sjemenki indijske konoplje.

Biljke i sjemenke oduzete su od osumnjičenika te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

 

 

U petak, 17. lipnja oko 17 sati na županijskoj cesti koja povezuje Slakovec i Dunjkovec dogodila se prometna nesreća. Pod utjecajem alkohola, 24-godišnji motociklist u desnom zavoju izgubio je nadzor nad Yamahom, čakovečke registarske oznake te je sišao izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je došlo prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo.

Nakon prometne nesreće motociklist je zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec te je liječničkim pregledom utvrđeno kako je teško ozlijeđen, a nakon ambulantne obrade pušten je na kućnu njegu.

O prometnoj nesreći podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku, dok će se motociklist prekršajno sankcionirati zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje pod utjecajem alkohola, istek važenja vozačke dozvole i nošenje zaštitne kacige koja nije homologirana).

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće, jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj je motociklist teže ozlijeđen i tri prometne nesreće  s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod 24-godišnjeg motocikliste (1,22 promila), sudionika prometne nesreće koja se dogodila u petak, 17. lipnja oko 17 sati na prometnici između Slakovca i Dunjkovca.

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je pet teških krađa od kojih izdvajamo:

Između 11. svibnja i 14. lipnja u Gornjem Mihaljevcu na dvorištu obiteljske kuće nepoznati počinitelj provalio je u garažu, odakle je ukrao motokultivator i malčer. Materijalna šteta procjenjuje se na dvadesetak tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 U subotu, 18. lipnja oko jedan sat poslije ponoći u Turčišću, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu na benzinskoj pumpi, odakle je ukrao cigarete i razne slatkiše. Visina nastale materijalne štete za sada nije poznata, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)