BICIKLISTI I PJEŠACI POČINILI 57 PREKRŠAJA – U PIŠKOROVCU ODUZETO ORUŽJE I STRELJIVO

Proteklog petka, 2. listopada od 6 do 10 sati na području Policijske uprave međimurske provedena je preventivno-represivna akcija “Pješaci i vozači bicikla, oprez!“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 57 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • – 36 prekršaja biciklista i pješaka zbog nekorištenja reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, odnosno dodatnog izvora svjetlosti ili reflektirajuće materije,
  • – 8 prekršaja biciklista zbog nepoštivanja zakonskih odredbi vezanih  za uporabu svjetala u prometu (podsjećamo, člankom 101. stavkom 2. Zakona o sigurnosti na cestama propisano je daod prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani) i
  • – 13 ostalih prekršaja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Prelog temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili su obiteljsku kuću u Piškorovcu, kojom se koristi osumnjičenik te su tom prilikom sakrivene u peći na kruta goriva pronašli četiri spremnika streljiva za automatsku pušku, ispunjenih s nekoliko komada streljiva kalibra 7,62 milimetara. Spremnici i streljivo privremeno su oduzeti i pohranjeni u Policijskoj upravi međimurskoj.

Protiv 22-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 4. listopada između 16 i 18 sati u Prelogu, Ulici Hrupine, nepoznati počinitelj u reciklažnom dvorištu vlasništvo privatnog poduzeća provalio je u spremište za odlaganje sekundarnih sirovina, odakle je ukrao veću količinu bakrenih žica i cijevi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)