BEZ VOZAČKOG ISPITA GOLFOM U TRAKTOR – MALOLJETNIK PROVALJIVAO U VIKENDICE

Jučer, 12. rujna oko 21 sat i 40 minuta na dionici državne ceste broj 3, između Nedelišća i Pušćina dogodila se teška prometna nesreća. Upravljajući Golfom, čakovečkih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita, 24-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca zbog neprilagođene brzine naletio je na stražnji dio traktora, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak s područja općine Nedelišće. Od siline udara vozač traktora ispao je iz kabine vozila na kolnik, dok se traktor zaustavio na obližnjoj oranici.

U vađenju unesrećenog iz osobnog automobila sudjelovali su vatrogasci čakovečke javne postrojbe.

Oba vozača vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je vozač Golfa teško, a vozač traktora lakše ozlijeđen.

Zbog obavljanja očevida od 21 sat i 55 minuta do 1 sat i 17 minuta spomenuta dionica državne ceste bila je zatvorena za sav promet, koji se preusmjeravao na obilazne pravce.

Protiv 24-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, dok će se o prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostaviti izvješće.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio kazneno djelo teške krađe.

 

Naime, sredinom kolovoza ove godine u poljskom predjelu zvanom „Herjakovčina“, nedaleko Prekope provalio je u vikendicu, vlasništvo 66-godišnjaka, odakle je ukrao prozorsko krilo te razno posuđe i alkoholna pića.

Prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku za mladež, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)