Autom udario u autobus, pokušao prevesti migrante, krađe peradi i bicikla

U utorak, 18. rujna oko 19,35 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 21-godišnjak s područja općine Vratišinec, krećući se lijevom prometnom trakom u smjeru sjevera, brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (noć) i prometnoj situaciji, zbog čega je došlo do udara automobila u autobus čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu, a koji je obavljao mijenjanje prometne trake iz desne u lijevu.

U autobusu (koji je prometovao na redovnoj liniji) nalazilo se oko 50-tak putnika.

Protiv 21-godišnjaka se podnosi obavijest o počinjenom prekršaju.

U utorak, 18. rujna u 19,50 sati na granični prijelaz Preseka izlaznoj graničnoj kontroli iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije pristupila su dva vozila, osobni i teretni automobil mađarskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljali 34-godišnja ruska državljanka i 23-godišnji mađarski državljanin.

Izvršenim pregledom tovarnog dijela teretnog vozila zatečen je 21 strani državljanin (osam državljana Afganistana i 13 državljana Irana). Strani državljani su privedeni u prostorije Policijske uprave međimurske, dok su državljanka Rusije i državljanin Mađarske uhićeni te su u tijeku kriminalistička istraživanja.

Tijekom noći sa 17. na 18. rujna u Gornjem Hrašćanu, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj je iz kokošinjca ukrao nekoliko desetaka komada različite peradi. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U utorak, 18. rujna u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, kod osnovne škole, nepoznati počinitelj je ukrao nezaključani bicikl. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: TT, ilustracija)