AUTOM UDARIO MALOLJETNICU I POBJEGAO S MJESTA NESREĆE

U nedjelju, 26. travnja oko 20.35 sati u Piškorovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj nepoznati vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju na cesti zbog čega je vozilom udario u maloljetnu pješakinju koja se nalazila u skupini djece. Uslijed udara pješakinja je odbačena na travnatu površinu.

 

 

U Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je pješakinja u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na daljnjem liječenju.

Nakon prometne nesreće nepoznati vozač osobnim automobilom udaljio se s mjesta nesreće, a da o tome nije obavijestio policiju, niti je unesrećenoj pružio prvu pomoć.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je opisanu prometnu nesreću izazvao 23-godišnjak s područja Međimurske županije.

Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku te će se uz podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, dovesti nadležnom državnom odvjetniku na ispitivanje.

 

 

U ponedjeljak, 27. travnja oko 7.15 sati na raskrižju lokalne i županijske ceste, između Otoka i Hrženice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 40-godišnji vozač  osobnog automobila varaždinskih registracijskih oznaka, nije poštivao prednost prolaska zbog čega je u njegovo vozilo udario teretni automobil s pridodanom poluprikolicom zagrebačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Uslijed sudara vozila došlo je do zanošenja, prevrtanja i udara osobnog automobila u metalnu zaštitnu ogradu mosta te metalnu zaštitnu ogradu ceste.

 

 

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu 26-godišnji putnik iz osobnog automobila  prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

 

 

Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu,javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)