Autom se prevrnuo na krov i isto kao motociklist završio na poljoprivrednom zemljištu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 64, 54, 32 i 18-godišnji vozači osobnih automobila i 31-godišnji vozač mopeda, dok su teško ozlijeđeni 39-godišnji vozač osobnog automobila i 25-godišnji vozač motocikla.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,
  • nepropisno uključivanje u promet – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija utvrđena je kod 31-godišnjeg vozača mopeda s područja općine Donji Vidovec u koncentraciji od 1,64 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u Donjem Vidovcu, u nedjelju, 9. rujna oko 18 sati.

 U nedjelju, 9. rujna oko 18 sati između naselja Prelog i Cirkovljan dogodila se  prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka obavljao pretjecanje drugog osobnog automobila, a da mu prometna traka kojom je obavljao pretjecanje nije na dovoljnoj udaljenosti bila slobodna. Zbog toga je u izbjegavanju sudara vozilom sišao izvan kolnika na poljoprivrednu površinu gdje je izgubio nadzor nad upravljanjem i prevrnuo se na krov.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 U nedjelju, 9. rujna oko 13,50 sati između naselja Sveti Križ i Prelog, dogodila se prometna nesreća u kojoj 25-godišnji vozač motocikla čakovečkih ragistarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju sišao vozilom izvan kolnika na poljoprivrednu površinu gdje se prevrnuo i pao na tlo.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: A.J., ilustracija)