AUTOM PREŠLA BICIKLISTU PREKO NOGE – NOVE KRAĐE I PROVALE

U srijedu, 30. prosinca oko 20.45 sati u Domašincu, na raskrižju ulica Augusta Cesarca i Pere Pintara, dogodila se teška prometna nesreća. Naime, 32-godišnja vozačica osobnog automobila, čakovečkih registracijskih oznaka dolaskom do ceste s prednošću prolaska, nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom te je zbog toga udarila u 20-godišnjeg biciklistu, a koji se nije kretao biciklističkom trakom uz desni rub kolnika. Ujedno, bicikl nije imao ugrađene uređaje za osvjetljavanje, dok biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom. Nakon sudara biciklist se prevrnuo i pao na kolnik, a potom mu je automobil kotačem prešao preko lijeve noge.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Protiv vozačice zbog počinjenog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” podnijet će se kaznena prijava  nadležnom državnom odvjetniku, dok će biciklist biti prekršajno sankcioniran.

U noći s 29. na 30. prosinca u Donjoj Dubravi, Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj ušuljao se u otključanu kuću, odakle je ukrao hlače u kojima se nalazio novčanik s nekoliko tisuća kuna, osobnim dokumentima, bankovnom karticom te pripadajućim PIN-om. Potom je na bankomatu uporabom kartice i pripadajućeg PIN broja podigao nekoliko tisuća kuna.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U proteklih 24 sata na području Čakovca evidentirane su dvije provale.

  1. U srijedu, 30. prosinca između ponoći i 6.30 sati u Čakovcu, ulici Ljudevita Gaja, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao dnevni utržak. Potom je  provalio u prostorije lovačke udruge, gdje ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
  1. U noći s 29. na 30. prosinca u Čakovcu, ulici Tomaša Goričanca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao televizor, nakit, kapute i jakne. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)