AUTO S NATPISOM „GRAD MURSKO SREDIŠĆE“ BEZ MILOSTI PREGAZIO PSA – IZ GRADA DEMANTIRAJU DA JE VOZILO NJIHOVO

„Ako se navodno bavite događajima koji se događaju u Murskom Središću, eto vam nove priče. Muška osoba u tamnocrvenom automobilu s natpisom Grad Mursko Središće usmrtila je danas oko 17 sati malog crnog psa mješanca u Ulici Matije Gupca u Murskom Središću, na dijelu gdje počinje šetnica. Prema tvrdnjama onih koji su se zatekli u blizini, vozač je itekako vidio psa i bez milosti naletio na njega, usmrtio ga udarcem i nije se ni osvrnuo. Kako će ovaj „grad“ uopće funkcionirati ako ljudi na takvim pozicijama pokazuju ovakvu nehumanost?! Ako planirate obrisati ovaj post, ne brinite, ima još medija kojima ću se obratiti“… napisala je Tihana Barat.

Gospođa ili gospodična Tihana Barat ne čekajući da li ćemo objaviti njezino pismo dobro je „opalila“ po Muralistu nazivajući ga samoproglašenim medijem koji ima “navodne novinare” koji se samo navodno bavi događajima u gradu. Već unaprijed je znala da ćemo obrisati njezin post koji je stavila na našu facebook stranicu, što mi nismo učinili niti to radimo i najavila da će se u tom slučaju obratiti drugim medijima. Ako nas vidi onako kako je napisala ne znamo zašto se onda obratila nama, no u svakom slučaju mi smo sve to provjerili i od Grada Mursko Središće dobili sljedeći odgovor:

„Grad Mursko Središće ne posjeduje tamnocrveni automobil s natpisom „Grad Mursko Središće“. U gradskom vlasništvu nalaze se tri automobila i to bijela Dacia, bijeli Peugeot i sivi Citroen Berlingo. Naravno da sa opisanim događajem Grad nema nikakve veze i osuđuje pokušaj da se na takav način kompromitiraju njegovi djelatnici. Moguće je da navedeni automobil pripada nekoj firmi s područja Grada jer i neki od njih imaju natpis „Mursko Središće“.

 

Navedeni postupak za sada nepoznatog vozača ne opravdavamo i smatramo da nije primjeren. Napominjemo da Grad veliku pažnju poklanja psima lutalicama i za svakog takvog psa izdvaja 960 kuna, a pomažemo i skloništu za životinje „Prijatelji“ iz Čakovca donacijama od više tisuća kuna,“  rekao nam je komentirajući ovaj događaj gradonačelnik Dražen Srpak.

(R. Tomanić)