AKCIJA „ALKOHOL“ – UKRAO BAČVU PIVE

U noći s 19. na 20. rujna (petak/subota) od 19 do 1 sat iza ponoći, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je mladić s područja općine Pribislavec (r. 1994.) počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u utorak 16. kolovoza oko 15 sati i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Ruđera Boškovića, s otvorenog prostora za istovar i prijem robe privatnog poduzeća, ukrao je inox bačvu (točeno pivo). Prazna bačva oduzeta je od počinitelja i vraćena vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv osumnjičenog podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)