Maloljetnica osumnjičena za razbojništvo

Ubrzo nakon razbojništva čakovečki policajci pronašli su osumnjičenu maloljetnicu te ju priveli na kriminalističko istraživanje

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je starija maloljetnica s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo razbojništva

Naime, sumnja se kako je osumnjičena prošle srijede, 30. kolovoza oko 19 sati u Pribislavcu, Industrijskoj ulici, rukama uhvatila metalnu košaricu pričvršćenu za prednju stranu bicikla, kojim je nogostupom upravljala 71-godišnjakinja. Osumnjičena je potom povukla bicikl prema sebi, uslijed čega je vozačica pala na nogostup. Prilikom pada iz košarice bicikla ispao je novčanik vlasništvo 71-godišnjakinje. Osumnjičena je zatim iz novčanika ukrala 50 eura te pobjegla s mjesta događaja.

Oštećena je naknadno zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je u događaju lakše ozlijeđena.

Zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva prema osumnjičenoj starijoj maloljetnici podnijet će se kaznena prijama nadležnom državnom odvjetništvu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)