U 11 navrata krivotvorio uvjerenje o položenom ribičkom ispitu, osumnjičeni za krađu bicikla i prikrivanje

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec temeljem prijave Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom s područja grada Čakovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Sumnja se da je od siječnja 2012. do siječnja 2016. u obiteljskoj kući, gdje prebiva u 11 navrata krivotvorio uvjerenja o položenom ribičkom ispitu Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Time je lažno prikazivao kako su određene osobe položile ribički ispit, a za što je od njih primio novčanu naknadu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 19-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je tijekom noći s 21. na 22. srpnja ove godine u Turčišću, iz dvorišta obiteljske kuće, ukrao nezaključani muški bicikl marke „Haibike“, vlasništvo 50-godišnjaka. Vrijednost bicikla procjenjuje se na 1.700 kuna.

Ujedno, sumnja se da je 61-godišnjak s područja grada Preloga počinio kazneno djelo prikrivanja. Naime, krajem srpnja kupio je bicikl od osumnjičenika te ga potom sakrivao od policijskih službenika, iako je znao da je ukraden, odnosno da je pribavljen počinjenjem kaznenog djela.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog od 61-godišnjeg osumnjičenika oduzeli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasniku. Protiv osumnjičenih podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: zr, ilustracija)