100 MEĐIMURACA UHVAĆENO U PREBRZOJ VOŽNJI

U razdoblju od 17. do 23. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu provodili su aktivnosti operativne akcije „Nadzor brzine kretanja vozila“.

 

 

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 185 prekršaja, od čega 96 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i 89 ostalih prekršaja. Prekršiteljima su izdana 64 upozorenja, na mjestu počinjenja prekršaja naplaćeno je 59 novčanih kazni te je  izdano šest prekršajnih naloga, dok će se protiv 29 okrivljenika podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu. Za 14 prekršaja primijenjen je institut beznačajnog prekršaja, u jednom slučaju s prekršiteljem je provedeno sporazumijevanje o prekršajnoj sankciji, dok je za 12 prekršitelja od strane ovlaštenog tužitelja (policije) primijenjeno načelo oportuniteta, sukladno odredbama članka 109. b Zakona o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona (neće se pokrenuti prekršajni postupak iako postoji sumnja da je počinjen prekršaj, a počinitelj nije ranije bio počinitelj istog prekršaja te ako je u određenom roku ispunio jednu od preuzetih obaveza).

 

 

U srijedu, 19. kolovoza 2015. godine u vremenu od 15 do 21 sati akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 56 prekršaja, od čega 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozilai 25 ostalih prekršaja.

 

 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila, od 86 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, utvrđena je 19. kolovoza u 15.35 sati, u Čakovcu u Ulici Josipa bana Jelačića, kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)