ZLATNA RIBICA – 19 BRAČNIH PAROVA PECALO NA ZALEŠĆU

Dana 13.08.2016.na ribnjaku ŠRC Zalešće u organizaciji Sportsko ribolovnog društva Mura, Mursko Središće održano je takmičenje u lovu ribe na plovak za BRAČNE PAROVE.

Takmičenje je jedinstveno u široj okolici i okuplja bračne parove s područja Međimurja. Na samom takmičenju sudjelovalo je 19 bračnih parova i ove godine se održalo po jedanaestu  godinu zaredom. Pobjednici takmičenja su bračni par Škoda Ivanka i Miroslav sa ulovom od 8140 gr. Drugo mjesto osvojili su par Horvat i Orač sa 4741 gr., a treće par Orehov Ivana i Josip sa 4386 gr. Ukupno su takmičari ulovili 54,95 kg ribe.

Treba napomenuti da su nagrade sponzora svim učesnicima takmičenja dodijeljene  od strane predsjednika i dopredsjednika društva Lisjak S. i Jurinić N. Nagradu Zlatarnice Posavec dobila gospođa Martina Poznić.

Za regularnost takmičenja i vaganje ulova bili su odgovorni Vugrinec Ivica i Lisjak Marko,a logistiku takmičenja činili su još Kukovec Vladimir, Novak Željko i nezaobilazni kuhari Kralj Ivan i Podgorelec Franjo.

Upravni odbor ŠRD Mura se zahvaljuje svim sponzorima i učesnicima ovog takmičenja.

Za ŠRD Mura: Stjepan Lisjak

(foto: Tin Tomanić, A. Jurak)