Zapalio se auto na gradskoj tržnici ispred Hrvatske lutrije u Murskom Središću

Jučer 25. kolovoza poslije podne oko 16,45 sati došlo je do samozapaljenja osobnog automobila koji je bio parkiran na gradskoj tržnici ispred lokala Hrvatske lutrije. Kako nam je rekao zapovjednik DVD-a Mursko Središće Miljenko Palnec do požara je došlo najvjerojatnije zbog neispravnih instalacija ispod haube gdje je smješten motor automobila.

Zanimljivo je da se vlasnik automobila u to vrijeme nalazio u Hrvatskoj lutriji, a požar su primijetili djelatnici pečenjarnice Kebab koji su ga o tome obavijestili no na još jednu nesreću ključevi auta ostali su u bravi pa se u auto nije moglo ući. Vlasnik Kebaba Leonardo Bašnec zatim je razbio staklo na vozačevoj strani, otvorio haubu te aparatom za gašenje počeo gasiti požar.

Ubrzo su stigli i pripadnici DVD-a Mursko Središće s 3 vozila i 9 vatrogasaca te su nastavili s gašenjem požara i tako spriječili da se on proširi na cijeli automobil. Ovako su stradale samo instalacije oko motora i prozor dok drugi dijelovi auta nisu oštećeni upravo zahvaljujući pravovremenoj intervenciji.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)