Video zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću nakon 30 godina hit u Srbiji

Prije par dana, točnije 28.06.2021. obilježena je 30-godišnjica zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću koji su krenuli na pohod protiv Slovenije. Video tog povijesnog događaja koji je postavljen na YouTube postao je svojevrsni hit u Srbiji, pa oni u svojim komentarima ne štede sudionike koji su stali pred oklopnu kolonu.

Neke od tih komentara donosimo u nastavku. One koji su napisani ćirilicom napisali smo i latinicom jer generacije koje nisu rođene u SFRJ to pismo ne poznaju.

(R. Tomanić, foto: R. Tomanić)

 • Војска је требала прегазити гомилу, па нека праве државу у шуми, а не да блокирају једину легитимну војну силу. (Vojska je trebala pregaziti gomilu, pa neka prave državu u šumu, a ne da blokiraju jednu legitimnu vojnu sili)
 • ко је спречавао то миран излазак војске јна и технике из словеније,ко је то почео први (ko je sprečavao to miran izlazak vojske jna i tehnike iz slovenije, ko je to počeo prvi)
 • ЈНА, будале. А шта друго рећи,на овакво повлачење. (JNA, budale. A šta drugo reči, na ovakvo povlačenje.)
 • Ooo jebem te tito sta radi saka ljudi armiji sto nije krenula i gas da vidis kako bi skakali u kanale
 • NIE BILO U JNA SAMO SRBI IMALO JE I MAKEDONACA,BOSNJAKA ZATVARLI,STE NEVINE GOLOBRADI,VOJNICI STA NISU NISTA URADILI JEBES,JNA NEGO STA SU BILI VOJNICII BAREM TAJ STO JE SLUSIOO ZNA A OVII STA SE PRAVE VELIKI XRVATI TO SU JEDNI OBICNI CRNOKOSULJASI,KOLACI,SLEDBENICI PAVELICA IMALO E I POSTENIX XRVATAA,AMA OVIX USTASA STA SU URADILI VOJNICIMA NE SAMO XRVATI I SRBI PA TO SU BILI DECA OD 18 GODINA STO E OTISAO DA BUDE COVEK TAKO E TO KAD NEKO PREKO NOC OBLACI SUKNJE ZA 100 DUSE STO JE TREBAOO DA POAPSI KADIEEVIC STRADALO E 200NILJADA I TOKO RASELJENO JEBEM VAS EVO VI SAD EVROPSKE UNIE ONA NEKA NASELA VA POLA DALMACIJU STO SU NAPUSTILI MLADI SADA BOLJE SIVITE NI STE SIVELI DOBRO U YU EBEM VAS U USTA ONA NACIONALISTICKA SAD UMIRATE ZA KRUX!!!!!°°@
 • Tu nema stajanja Samljeti sve u kobasise.
 • Bilo bi mlevenog mesa..
 • …kidao bih glave za onu staru JUGOSLAVIJU…ZIVJELA I ZIVJET CE ZAUVJEK…SVIMA NAM JE BILO HILJADE TISUCE PUTA BOLJE…SVE IZDAJNICI…IDIOTI POLITICARI…RATNI PROFITERI…SAMO ZNAJTE NARODE MOJ JUGOSLAVIJA JE BESMRTNA JER JU JE ZEMLJA RODILA…OD TRIGLAVA DO DEVDELIJE…ODGOVARAT CE SE KAD TAD…ZA TO RASTURANJE NASILNICKO…VEC NAS POLAKO STIZE BOZIJA RUKA…
 • Ova retardirana americka muzika u pozadini sve govori….bas me cudibda nisu mogli da se dogovore uz prisustvo smrdljivih engleza vasih vatifrendova…jedna stara arapska poslovica kaze “ako u moru vidis dve ribe da se svadjaju znaj da tu u blizini pliva neki englez.
 • Eto ko je poceo rat dovoljno
 • Sramota JANEZI, napadaju našu vojsku, koja ih brani!
 • Zaista je morbidno sada prikazivati šta su radili protiv vojske i njenih pripadnika . Prikazujete da se šaka jada slovenačkih kao rodoljuba mogla isprečiti pred vojskom koja ih je štitila ! Zahvaljujući svim prodanim političarima . Njih treba osuditi za sve što se dogodilo i dozvolili da se provuku nekažnjeno. A danas su veliki prijateljski odnosi sa kukavičkom Slovenijom Dobro razmislite kad vas političari vode , umesto komandanta koji su školovani u takvim situacijama . Njima zahvaljujući smo izgubili svoje prijatelje i mladost ? A danas od Slovenije , Hrvatske ,Bosne , Makedonije i Kosova ceo svet nas pljuje i naziva ubicama i kriminalcima na tlu Srbije Ajde sad da razmislimo koga da okrivimo za sve poginule u tom besmislenom ratu . Pa mislim da ih ima dosta. Samo me zanima ima li dovoljno zatvora za sve njih ?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
?
*
?
?
*
*
*
*
*
*
?
*
*
?
*
*
?
?
*
*
*

?
*
?
?
*
?
?
?
*
*