VIDEO (1992.) : GLEDATE LI MURAVIZIJU? – M. SREDIŠĆE JE IMALO PRVU PRIVATNU TELEVIZIJU U MEĐIMURJU

„MURAVIZIJA“ se pojavila 1991. i emitirala do 1993. godine. Bila je to prva privatna televizija u Međimurju i jedna od samo nekoliko koje su djelovale u Hrvatskoj. Sve je počelo kada je Vladimir Vuri nabavio mali odašiljač koji je pokrivao Mursko Središće i dio okolnih naselja. Ubrzo se oformila ekipa u kojoj je urednik bio Ivan Leček, voditeljice Tajana Rihtarec i Marija Leček. Reporterski dio posla obavljali su Ivan Novak i Ivan Goričanec, dok su Miljenko Fric,  Vladimir Vuri  i Slobodan Cerovec bili zaduženi za tehniku i montažu. Kasnije im se pridružio i Dragan Toplek. Snimatelji su bili Vladimir Nemec, Rajko Tomanić, Slobodan Cerovec i Miljenko Fric.

Emitirano je 34 emisija i to nedjeljom u 14 sati pa je Središće u to vrijeme bilo pusto i prazno! Snimila je „Muravizija“ i nekoliko povijesnih događaja. Spomenimo samo „Europu bez granica“ i zaustavljanje tenkova JNA.

 

Bile su to ratne godine, počeci demokracije i privatizacije. Sve je to zabilježeno na snimkama „Muravizije“ čiju kompletnu arhivu posjeduje Muralist. (rt)