Uvjerljiv i u kupu – s igračem manje Rudar deklasirao Međimurec

Lakše od očekivanog  Rudar se plasirao u 1/8 finala  MNS. U srazu sa ekipom Međimurca iz Dunjkovca Pretetinca Rudar je bio puno bolja i efikasnija ekipa. U prvom dijelu susreta vodila se koliko toliko ravnopravna igra s tim da su gosti u 13.minuti imali svoju prigodu no nisu je iskoristili.

Rudar svoju u 26. minuti koristi i dolazi u vodstvo od 1:0. Bila je to lijepa akcija Rudarovaca kada Danijel Levačić odličnim prodorom po desnoj strani dolazi u šesnaesterac gostiju te odličnom povratnom loptom upošljava Antonia Zadravca koji sa nekih 20-tak metara preciznim udarcem svladava gostujućeg vratara Marciuša.

U 40.minuti utakmice Rudar ostaje sa igračem manje jer je zbog  prekršaja nad protivničkim igračem u izglednoj poziciji za postizanje zgoditka Benjamin Šardi. I kada je većina gledatelja na stadionu pomislila da će u drugom dijelu gosti iskoristiti višak igrača desilo se upravo suprotno. Igrači Rudara su odličnom i odgovornom igrom u drugom dijelu i sa igračem manje u potpunosti nadigrali ekipu Međimurca te im uspjeli još utrpati tri zgoditka.

 

Prvo je  u 61. minuti  Boris Vurušić povećao vodstvo na 2:0, nakon što je presjekao jednu loptu gostiju te prizemnim udarcem sa šesnaest metara savladao vratara Marciuša. Rezultat od 2:0  trajao je sve do pred kraj utakmice no tada domaćin postiže još dva zgoditka.

U 87.minuti Vedran Knežević nakon gužve u 16 metara gostiju povećava vodstvo Rudara na 3:0. Još jedan zgoditak postižu Rudarovci  u 90. minuti za visokih i zasluženih 4:0 i to preko mladog Davida Novaka, koji je u igru ušao samo dvije minute ranije.

 

Apsolutno zaslužena pobjeda Rudara koja je mogla biti i veća da u samom finišu utakmice vratar gostiju Marciuš nije obranio još dvije-tri izgledne prigode Rudara. Trener Srša ovaj put nadmudrio je svog prijatelja Orehovca no biti će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi za dva tjedna kada se iste ekipa sastaju u Dunjkovcu u sklopu 5. prvenstvenog kola četvrte nogometne lige skupine Čakovec-Varaždin. U 1/8 finala kupa MNS Rudar se sastaje sa ekipom Dinama iz Palovca.

 

RUDAR-MEĐIMUREC 4:0 (1:0)

1/6 finala kupa MNS        M. Središće     Igralište Šuderka      06.09.2017.godine

Suci:  Nino Škrobar ,Branko Martan , Milivoj Balić  delegat: Stjepan Đuranec

Strijelci: 1:0    26′ A.Zadravec  2:0  61’Vurušić  3:0  87’Knežević  4:0  90′ D.Novak

Crveni karton: 40′ Šardi(Rudar)

Gledatelja: 200

RUDAR:

Rajf, Den.Levačić, Šardi,Vuri, Vurušić (70’M.Šoltić), A. Zadravec (88’D.Novak), F.Novak (79’N.Šoltić), M. Zadravec,Goričanec (89’Tkalec), Da.Levačić, (46.Knežević)

pričuve: Stojko,N.Šoltić,Tkalec,Knežević,M.Šoltić,D.Novak ,Tkalec

Trener: Anton Srša

 

MEĐIMUREC:

Marciuš, Yokoyama, Tomoki, Maričević,Vabec (46’Kopjar), Hrustek,

Kregar,Treska, Šimić, Šoštarić (65’Degin), Piškor

pričuve:Degin, Ignjić, Zadravec, Jurović,D.Pofuk,Kopjar,B.Pofuk

trener: Želimir Orehovec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)