Na ultramaratonu u Sv. Martinu trčale ekipe Medikola i Bundeka

Prije tjedan dana je u Svetom Martinu na Muri održan festival ultramaratona i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske na 100 km pod nazivom CRO100.

AK Sljeme ponovno se pokazao kao izvrstan organizator, a to su prepoznali i iz Međunarodnog udruženja ultramaratona, čija je inspekcija bila zadovoljna organizacijom i popratnom infrastrukturom. Prošlogodišnja i ovogodišnja utrka u Svetom Martinu zapravo su svojevrstan test organizacije za Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara koje će se na ovoj istoj stazi održati 2018. godine.

Ovo je bilo drugo izdanje utrke CRO100, a novost od prošle godine je štafetna utrka na 100 kilometara koja je s mnogobrojnim članovima unijela dinamiku i pozitivni kaos u polagani ritam ultramaratonske utrke.

Upravo je štafetna utrka na 100 km ono što nas zanima jer su za ekipu Medikola trčali i košarkaš Rudara, Stanko Tuksar te voditelj Muraken Gym-a iz Murskog Središća Dinko Šarić. Uz njih su za momčad Medikola trčali još i: Marina Kraljić, Selma Vejzović, Vladimir Sedlar, Tomislav Repalust, Goran Lapat, Anđelko Horvat, Kristijan Srpak i Ladislav Havas. Njih je vodio dr. Pavao Vlahek koji zbog obaveza oko organizacije utrke nije nastupio.

Medikol je na kraju završio na sedmom mjestu u Hrvatskoj od 15 prijavljenih ekipa, a 100 km su odtrčali u vremenu od 8 sati 43 minute i tri sekunde.

Spomenimo i PD Bundek iz Murskog Središća koji je također sudjelovao u ovoj utrci pod nazivom ekipe Bundek i prijatelji. Oni su završili na jako dobrom devetom mjestu, a 100 km su odtrčali za 9 sati, 8 minuta i 12 sekundi. Osmo mjesto pobjeglo im je za samo 12 sekundi.

(tekst i foto Teo Cilar)