Uhićen 23-godišnjak osumnjičen za krađu i palež Golfa ukradenog u Sv. Martinu

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je jedanaest krađa i šest teških krađa od kojih izdvajamo krađu i tešku krađu u kojima su ukradeni osobni automobili.

U subotu, 12. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Svetom Martinu na Muri, na parkiralištu kod nogometnog igrališta u Dunajskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil „VW Golf“, čakovečkih registracija, vlasništvo 50-godišnjaka. Pomoću originalnih ključeva, koje je pronašao ostavljene u otključanom vozilu, upalio je automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Ukradeni Golf prema dojavi građana pronađen je jučer, 13. kolovoza oko 9 sati u Čakovcu, u polju nedaleko Ulice bana Josipa Jelačića. Automobil je zapaljen, a u požaru su izgorjeli svi gorivi dijelovi. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje opisanog kaznenog djela uhićen je 23-godišnjak s područja grada Čakovca te je priveden na kriminalističko istraživanje.

Istog dana nešto poslije 15 sati u Čakovcu, iz ograđenog i zaključanog dvorišta privatnog poduzeća u Trnavskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil Ford Escort, čakovečkih registracija, vlasništvo 35-godišnjaka. Razbivši staklo na vratima automobila, ušao je u vozilo, koje je potom stavio u pogon spajanjem žica kontakt brave. Kako bi izašao iz ograđenog dvorišta srušio je ukradenim automobilom metalnu ogradu, a nedugo zatim u Belici, Ulici kralja Tomislava skrivio prometnu nesreću. U desnom zavoju zbog neprilagođene brzine izletio je izvan kolnika na obližnje parkiralište, gdje je udario u plinsku redukcijsku stanicu, a potom pobjegao s mjesta događaja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio opisanu tešku krađu, a potom ukradenim automobilom skrivio prometnu nesreću. Prema maloljetnim osumnjičeniku dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti  prometa na cestama Prekršajnom sudu u Čakovcu dostavit će se protiv maloljetnog okrivljenika optužni prijedlog.

 

U subotu, 12. kolovoza oko 7 sati i 20 minuta u Novom Selu Rok dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 19-godišnja vozačica osobnog automobila.

Upravljajući, Opel Corsom, čakovečkih registracija, Ulicom Rade Končara, zbog neprilagođene brzine u desnom oštrom zavoju izgubila je nadzor nad upravljanjem te izletjela izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udarila u drvo i u betonski stup niskonaponske električne mreže. Uslijed siline udara dio otpalih dijelova automobila odbačen je u dvorišnu ogradu obiteljske kuće na kbr. 117.

Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju. O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno šest prometnih nesreće. U dvije nesreće ozlijeđena su dva sudionika, dok je u preostale četiri nastala materijalna šteta. U subotu, 12. kolovoza  u  Novom Selu Rok teško je ozlijeđena 19-godišnja vozačica osobnog automobila, dok je istog dana u Kotoribi lakše ozlijeđeno dijete. Upravljajući biciklom Ulicom kralja Tomislava, prilikom silaska s nogostupa izgubilo je ravnotežu (stabilnost) i palo s bicikla na kolnik.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje, jedna prometne nesreća,
  • ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika ovih prometnih nesreća nije utvrđena, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto Jan Kočila)