Tijekom proteklog vikenda evidentirano sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u dvije prometne nesreće čeka kvalifikacija ozljeda.

            Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, četiri prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama. Nesreća se dogodila u nedjelju, 19. lipnja oko 17 sati na prometnici koja povezuje Sivicu i Novo Selo Rok.

Spomenuti vozač upravljao je Škodom Octaviom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg te obavljao pretjecanje bicikla, a da pritom svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe tako da ga ne ometa, niti ugrožava. Uslijed opisane situacije, bočnim vanjskim ogledalom automobila udario u bočnu stranu upravljača bicikla te ruku 38-godišnjeg bicikliste. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

(PU međimurska, foto: ilustracija)