Sudar kamiona i traktora u Žiškovcu, krađa novca iz kuće, pronađeni počinitelji krađa

U srijedu, 18. srpnja oko 10.35 sati u Žiškovcu, na kolniku državne ceste broj 209, vozač traktora čakovečkih registarskih oznaka, s pridodanim radnim priključkom (drljača), 59-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, krećući se kolnikom iz smjera juga u smjeru sjevera, obavljao skretanje ulijevo prema kolnom ulazu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne vodeći računa o položaju vozila te smjeru kretanja, zbog čega je u traktor udario teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka s pridodanom poluprikolicom, sa kojim je pretjecanje, na dijelu ceste gdje je to horizontalnom prometnom signalizacijom zabranjeno, obavljao 23-godišnjak s područja grada Preloga, a koji se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Nakon udara traktor je odbačen van kolnika ulijevo gdje je udario u betonsku ogradu te se prevrnuo.

Vozač traktora je pregledan po hitnoj pomoći na samom mjestu te je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

 

U srijedu, 18. srpnja, u prijepodnevnim satima, u Gornjem Kraljevcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

1) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom s područja općine Pribislavec sumnja se da je počinio krađu.

Naime, u četvrtak, 12. srpnja u popodnevnim satima u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava u trgovini je s prodajne police ukrao sunčane naočale u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Naočale su oduzete i vraćene u trgovinu.

Protiv 19-godišnjaka se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju.

2) U srijedu, 18. srpnja u jutarnjim satima u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj je s parkirališta za bicikle na željezničkom kolodvoru u Donjem Kraljevcu prerezao lokot i ukrao bicikl marke “Kreidler” u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Nedugo po zaprimanju prijave krađe u 11,45 sati na cesti Držimurec – Piškorovec policijski službenici Policijske postaje Prelog s ukradenim biciklom zatekli su maloljetnika s područja Međimurske županije od kojeg je bicikl oduzet i vraćen vlasniku.

Prema maloljetniku se podnosi kaznena prijava zbog počinjene krađe nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto rt, ilustracija)