STJEPAN MAĐARIĆ ČESTITARE POČASTIO MURSKIM RIBICAMA

Proslave rođendana nisu ništa posebno. Sretne se društvo , dođu čestitari kod slavljenika dobro se pojede, popije i zabavi i to je to. No mi smo ovaj rođendan Stjepana Mađarića-Štefa izdvojili zbog zaista jedne ne baš  karakteristične zanimljivosti. Naime u većini slučajeva na meniju se nalaze manje-više odojci, janjci, jarići, roštiljaju se sve vrste crvenog mesa, a  Štef je svoje uzvanike odlučio počastiti nečim što je karakteristično za nekog tko stanuje u samoj blizini rijeke Mure.

01

Ribice, murske ribice pripremljene na vrhunski kulinarski način Miodraga Novinića-Mimija pod brajdami domaćina. Najstariji uzvanik bio je Jožek koji je uz domaćina Štefa bio glavni krivac što se više od 180 ribica našlo na ovom rođendanskom meniju uz  grah salatu Zorana Poštara i krumpir salatu normalno zalijanu domaćim tikvinim uljem, trebalo je na kraju prste polizati. Tak da su prijatelji čestitari Pek, Pančo, Zoran, Mimi i moja malenkost  imali što zalijati odličnim vinom drugog Štefa, susjeda.

02

02a

Svoje prijatelje Štef je iznenadio  te postavio viseću kuglanu u svojoj vlastitoj izradi, a kakvo bi to bilo druženje bez koje odigrane partije bele.

 

03

I u ime Muralista Štefu čestitamo 60. rođendan i želimo mu ono što svima nama već malo starijima najviše treba, a to je zdravlje. Jer kao što smo vidjeli prijatelje ima i one koje smo vidjeli i one koje nismo spomenuli, a došli su poslije našeg odlaska , a neke nismo ni poznavali tako  da Štefek samo i dalje tako hrabro kao i do sada. I uvijek ćemo doći na feštu kada murske ribice budu u pitanju.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

04

05

06