SREDIŠĆANCI MOGU DRAGOVOLJNO PREDATI ORUŽJE

Danas 09.07.2015. god. je u M. Središću od 11-13 sati bilo u tijeku upoznavanje građana sa akcijom  “Manje oružja-manje tragedija”  koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova sa partnerima u skladu sa Zakonom o oružju.  Tijekom te akcije građani RH mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozvoljeno oružje. Ono što je bitno istaknuti da protiv građana koji prijave oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja , a osobito na oružje A kategorije – zabranjeno oružje. Tu spadaju : automatsko vatreno oružje,vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem , eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim ,eksplozivnim ili zapaljivim zrnima , vojno oružje i dr.

Informacije o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu dobiti putem besplatne telefonske linije 08008892, a na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Nakon dojave na kućne adrese otići će policijski službenici u civilu sa vozilom bez policijskih oznaka koji će na taj način građanima osigurati sigurnu i anonimnu predaju oružja.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)