Središćanac osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, krivotvorio isprave i bježao policiji

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak s područja grada Mursko Središće, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, osumnjičeni je zatečen u posjedovanju 6,6 grama ecstasyja, 6,4 grama marihuane i 28,9 grama speeda. Sumnja se kako je pronađena droga bila namijenjena za daljnju prodaju. Od osumnjičenika osim navedene droge oduzete su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Jučer, 4. rujna u 23 sata i 35 minuta u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, ophodnja Postaje prometne policije Čakovec, u nadzoru prometa uočila je VW Passat, na kojem su bile istaknute nepripadajuće registarske oznake, čakovečkog područja. Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio na njihove zahtjeve te je nastavio vožnju kroz naselja Brezje, Mali Mihaljevec i Pleškovec. U Pleškovcu zaustavio je vozilo i pokušao pobjeći u čemu su ga uz primjenu sredstava prisile spriječili policijski službenici i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Vozač je uhićen, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.77 promila.

Dovršenim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave, kao i nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Uz optužni prijedlog okrivljeni će se tijekom današnjeg dana (5. rujna) dovesti sucu Prekršajnog suda u Čakovcu. Ujedno, protiv 39-godišnjeg osumnjičenika  dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)