Sportske igre mladih – Iva Hranilović i Klara Škvorc pete na međunarodnom turniru u odbojci

Osvajanjem 2. mjesta na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu mlade pekleničke odbojkašice Iva Hranilović i Klara Škvorc plasirale su se na međunarodno natjecanje Sportskih igara mladih. Na međunarodnom turniru sudjelovale su 2 ekipe iz Hrvatske (Plavi Peklenica i Čepin), 2 ekipe iz Srbije (Novi Sad i Srijemska Mitrovica) i jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo).

Klara i Iva na turniru su bile u skupini s djevokama iz Novog Sada i Sarajeva. Prvu utakmicu su igrale protiv Novog Sada i po dosta jakom vjetru poražene su sa 25:15. Drugu utakmicu igrale su protiv Sarajeva gdje su također poražene sa 25:17 te su na kraju osvojile 5. mjesto.

Odbojkašice iz Čepina, koje su prije dva tjedna u finalu pobijedile pekleničke odbojkašice, zasluženo su osvojile ovaj međunarodni turnir. U finalu su bile bolje od odbojkašica iz Novog Sada. Treće mjesto otišlo je u glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo.

Treba spomenuti da su Iva i Klara ponovno bile najmlađi par na turniru. Ostale igračice su dvije godine starije što je vrlo bitno u mlađim kategorijama. Za Klaru i Ivu će ova dva turnira u Splitu biti veliko iskustvo i veliki poticaj za daljnje njihove odbojkaške karijere.

(tekst Jurica Novak, foto arhiva Muralista)