SKELA NA FUSKU OKOVANA LEDOM KOJI SE NE MOŽE RAZBITI NI SJEKIROM

Zadnjih nekoliko dana u Murskom Središću zabilježene su vrlo niske temperature koje su se kretale od minus 11 do minus 8 stupnjeva celzijusa. To je dovelo do smrzavanja priobalnog djela rijeke Mure uz čiju obalu je led debeo i do 10 centimetara.

01

Tako su svi čamci, a i skela na Fusku okovani ledom. Zbog izrazito niskog vodostaja koji kod skele iznosi samo 30 cm, polovica skele se zaledila pa je ona za sada van svoje funkcije. Razgovarali smo sa skelarom Stankom Kolarićem koji nam je rekao:

07

„ Led oko skele je debeo između 5 i 10 cm. Pokušao sam ga razbijati sjekirom no nije išlo i ubrzo sam shvatio da je to uzaludan posao. Pod ledom je i kormilo pa ona nije sposobna za plovidbu. Nadam se da ćemo je nekako uspjeti osloboditi jer porast temperatura nije na vidiku“

02

Stanku na Fusku društvo prave njegova dva psa koja se oba zovu Bona, a on kaže da je tako bolje jer ne mora dozivati svakoga posebno. Nađu se tu i njegovi prijatelji koji ga bez obzira na vrijeme svakodnevno posjećuju, a danas je to učinio gospodin Bračko koji je Stanku pravio društvo u zagrijanoj skelarskoj kućici.

(R. Tomanić)

04

05

06

03