Sastanak gradonačelnika Dražena Srpaka s čelnicima gradskih DVD-a

Svake godine Grad Mursko Središće upriliči sastanak  s čelnicima triju gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi se dogovorile aktivnosti i financiranje za iduću godinu. Danas, 21. prosinca 2018. godine održan je sastanak između gradonačelnika Dražena Srpaka te predsjednika DVD-a Mursko Središće Juraja Zadravca, predsjednika DVD-a Peklenica Dražena Srše i predsjednika DVD-a Križovec Marka Strojka. Na sastanku su se dotaknuli ovogodišnjih aktivnosti te svi zajedno naglasili dobru suradnju između Grada i DVD-a, a i između samih DVD-a. Ove godine Grad Mursko Središće u sva tri dobrovoljno vatrogasna društva uložio je 372.000,00 kuna.

Za iduću godinu DVD Peklenica ima plan napraviti sanitarne prostorije i zamijeniti vrata na garaži. To bi uvelike pomoglo njihovim članovima, a pogotovo djeci koja su aktivna i redovito vježbaju. Grad bi ukupno isplatio 80.000,00 kuna, od čega je  iznos kapitalne donacije 50.000,00 kuna, a ostatak od 30.000,00 kuna trebaju za redovan rad društva.

DVD Križovec također treba 50.000,00 kuna kako bi mogli završiti garažu i spremište, preciznije izvršiti žbukanje i glazure. Za redovan rad društva treba im 20.000,00 kuna tekuće donacije.

DVD Mursko Središće pak planira kupiti navalno vozilo. Kako bi se staro koje posjeduju prodalo, možemo reći da se u te namjene praktički štedi novac. Ove će godine Grad Mursko Središće DVD-u Mursko Središće isplatiti 70.000,00 kuna, uz već isplaćenih preko 100.000,00 kuna kapitalne donacije. Taj će se novac akumulirati s uplatom u 2019. godini, koja bi mogla biti otprilike 200.000,00 kuna, kako bi se onda u 2020. godini kupilo novo navalno vozilo.

Isto tako, u 2020. godini planira se kupiti novo kombi vozilo za DVD Križovec. Uz stalna manja ulaganja u opremu možemo zaključiti da će nakon dvije do tri godine sva tri gradska DVD-a biti opremljena novim vozilima i novom opremom. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio im je na trudu, radu i doprinosu te im poželio što manje incidenata i naravno dobar rad s djecom.

(tekst: Grad Mursko Središće)