Rudar, Sokol i Mura očekuju domaće pobjede, a Plavi i Hajduk hvataju gostujuće bodove

4. nogometna liga skupina Čakovec – Varaždin

U pet dosad odigranih kola Rudar je još uvijek bez poraza te se nalazi na 5. mjestu prvenstvene ljestvice sa 11 osvojenih bodova kao i  četvrto plasirani Dinamo iz Domašinca  sa gol razlikom 6:2. Ono što svakako upada u oči je to da je Rudar u ovih prvih pet kola primio uvjerljivo najmanje zgoditaka i to samo dva. To govori o jako dobro posloženoj ekipi, a i o velikoj borbenosti i požrtvovnosti te zajedništvu same ekipe u ovoj novoj sezoni. Ove subote u 16,30 na stadionu Šuderka Rudar dočekuje pretposljednju ekipu Plitvice iz Gojanca koja je tek u prošlom kolu uspjela izvojevati prvu pobjedu i to nad ekipom Slobode iz Slakovca rezultatom 2:0.

Rudar u ovu utakmicu ulazi u kompletnom sastavu jer se nakon odslužene kazne od tri utakmice u ekipu vraća Ivan Risonjić tako da će trener Anton Srša imati slatke brige oko sastavljanja ekipe. Kao što smo već rekli utakmica se igra u subotu 23.09.2017. godine u 16,30 sati na igralištu Šuderka. Za očekivati je da Rudar iz ove utakmice izađe kao pobjednik te poveća svoj bodovni saldo za još nova tri boda.

Sude: Dragutin Pajtak,Renato Jarnjak i  Nikola Pintarić

Delegat:Tomislav Šoltić

1. međimurska nogometna liga

Sokol iz Vratišinca loše je krenuo u ovu novu natjecateljsku sezonu te se momentalno nalazi na posljednjem 16. mjestu sa dvije neriješene utakmice i sa osvojena 2 boda i gol razlikom 6:14. Tu su još pridodana tri poraza  pa je u ovom 6. kolu lijepa prigoda da Sokol izbori prvu prvenstvenu pobjedu  te tako napravi pomak na prvenstvenoj ljestvici i prepusti mjesto fenjeraša ekipi Spartaka iz Male Subotice koja mu upravo ove nedjelje 24.09.2017.godine u 16,30 sati dolazi u goste.

Sude:  Dario Srnec , Ivica Felker, Dragutin Novak

Delegat: Zoran Hajdinjak

2. međimurska liga skupina „B“

Hajduk iz Štrukovca nakon poraza u M. Mihaljevcu ovaj vikend odrađuje i drugo gostovanje za redom i to kod susjeda u Zasadbregu. Derbi će sigurno biti kao i uvijek dosad napet i neizvjestan. Utakmica se odigrava u nedjelju 24.09.2017.godine u 16,30 sati u Zasadbregu. Hajduk se inače nalazi na 9.mjestu sa osvojenih 7 bodova.

Sude: Damir Mesarić, Dragan Hrustek, Danijel Kočila

Delegat: Franjo Fais

Mura iz Hlapičine nakon pozitivnog rezultata u Šenkovcu i osvajanju boda domaćin je ekipi Hajduka iz Brezja i tu bi sigurno trebala uknjižiti tri boda. Mura sa 7 osvojenih bodova momentalno se nalazi na 10. mjestu ljestvice, a Hajduk sa 3 boda na 14. Mjestu. Utakmica se igra u nedjelju 24.09.2017.godine u 16,30 sati.

Sude: Nikola Graf, Zoran Novak, Denis Vrbanec

Delegat: Josip Modlic

Plavi iz Peklenice nakon odlične igre i pobjede na liderom Bratstvom iz Savske Vesi gostuju kod svojih starih znanaca ekipe Venere PMP  u Svetom Jurju na Bregu. U nedavnom susretu u Kupu više sreće imali su dečki iz Peklenice pa se nadajmo da će se to isto uz dobru igru dogoditi i ovaj put. Inače su ekipe susjedi na ljestvici dijele 9. odnosno 10. mjesto sa osvojenih 7 bodova. Po svemu može se očekivati jedna  lijepa utakmica. Kao u drugi naši drugoligaši Plavi utakmicu igraju u nedjelju 24.09.2017. godine sa početkom u 16,30 sati na igralištu u Sv.Jurju na Bregu.

Sude: Jadran Kukovec, Morano Vlah, Mario Horvat

Delegat: Božidar Kolarić

3. međimurska liga

Torpedo iz Križovca nakon visoke i uvjerljive pobjede nad ekipom Paraga odlazi na gostovanje  u Draškovec kod istoimene ekipe.Teško gostovanje za mladu ekipu Torpedo s obzirom da se domaćin nalazi na visokom trećem mjestu sa osvojenih 12 bodova, a Torpedo je 8 sa 4 boda. Utakmica se igra u Draškovcu u nedjelju 24.09.2017 u 16,30 sati.

Sude:Goran Koprivec , Leonardo Baksa, Valentino Baksa

Delegat: Alojz Kopasić

Što može Mladost iz Selnice? Odlazi na gostovanje kod ekipe Bratstva iz Preseke koja je u nešto malo povoljnijem položaju  od Mladosti. Mladost se nalazi na pretposljednjem mjestu sa 1 bodom dok je ekipa Bratstva 9.sa 4 boda. Protivnik bi morao biti tu po mjeri, u njihovom rangu te bi se mogli vratiti sa gostovanja sa kojim  Utakmica se igra u nedjelju 24.09.2017.godine u 16,30 sati.

Sude: Mario Sukanec, Valentino Kantoci

Delegat: Robert Radek

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)