ROMEO KODBA ODSTRIJELIO TROFEJNOG JELENA

Nekoliko tjedana upornog dežuranja na visokoj čeki konačno se isplatilo Romeu Kodbi članu Lovačkog društva „Zec“ iz Murskog Središća. Na nišanu njegove puške pojavio se jučer 16. rujna kapitalni primjerak jelena kojeg je pratio duže vrijeme. Informaciju o njemu dobio je od središćanskih ribiča koji su primijetili tragove ove životinje na Gornjem Fusku kraj jezera Napolitanki s one strane Mure.

a

Romeo je strpljivo svaku večer čekao, a skoro ga je odstrijelio prošlog tjedna oko 01 sat poslije ponoći, no za dlaku mu je pobjegao. Jučer na večer, između 19 i 20 sati poslužila ga je konačno lovačka sreća pa će tako rogovi pravilnog dvanaesterca krasiti Romeov zid. Ovo mu nije prvi jelen jer je već ulovio jednog „nepravilnog deseterca“.

b

O svome uspjehu Romeo je odmah obavijestio svoje prijatelje lovce koji su mu pomogli da se jelen preveze u lovački dom i da naravno s njim proslave ovaj ulov. Njemu će pripasti but i rogovi koje će dati na stručnu procjenu, a ostalo prema pravilniku ide lovačkom društvu. Biti će tu dosta mesa jer su lovci procijenili da je jelen težak između  250 – 300 kg.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

c