RIBOLOV: 1. kolo II. Međimurske lige ISTOK

30. 05. 2021. Započela je s natjecanjima II Međimurska liga Istok. Prvo kolo se održalo u Kotoribi a domaćin natjecanja bilo je ondašnje društvo „ŽUŽIČKA“.

SRD „ŽUŽIČKA“ Kotoriba

Društvo je osnovano 1997. godine. Prvi predsjednik bio je Mladen Goričanec, dopredsjednik Stanko Vugrinčić, a tajnik Josip Ostrognaj. Godine 2011. došlo je do promjene rukovodstva društva. Društvo vodi Branko Matoš, dopredsjednik Ante Čukić, a tajnik Ljubomir Nikić.

SRD „ ŽUŽIČKA“ upravlja saveznom ribolovnom vodom, „živom mrtvicom-Žužička“ površine cca, 1,2 ha, s prosječnom dubinom od 2metra.  „Živa mrtvica“ je  stari tok rijeke Mure.

Društvo je sagradilo vlastiti ribički dom površine  120 m2 sa terasom, te posjeduje 700 m2 zelenih površina.

Trenutačno broji oko 70-tak članova koji su aktivni u svim događanjima organiziranih od strane društva, kao i sudjelovanje u svim društvenim događanjima na razini Opčine Kotoriba.

Svake godine organizira već tradicionalni Proljetni kup, Jesenji kup, Društveno natjecanje za sve članove društva, a od 2019. godine krenulo se sa organizacijom takmičenja u parovima.

Prva natjecateljska ekipa natječe se u II Međimurskoj ligi istok, a u dosadašnjem dugogodišnjim natjecanjima  SRD „ Žužička „ Kotoriba imala je juniorskog  prvaka međimurske lige Dominika Gregurca, kao i prvaka u kategoriji kadeta Ivana Čukića.

Ekipa SRD ŽUŽIČKE Kotoribe

REZULTATI 1 kola II Međimurske lige ISTOK

Sektor A: 1. Darko Stančin  OSTRIŽ Cirkovljan, 2. Matija Habijan ŽUŽIČKA Kotoriba, 3. Stjepan Klobučarić TSH Čakovec…

Sektor B: 1. Ivan Gudlin SMUĐ Goričan, 2. Vladimir Strelec ČAKOVEC 2 Čakovec, 3. Željko  Čelebić OSTRIŽ Cirkovljan …

Sektor C: 1.  Luka Horvat ŽUŽIČKA Kotoriba, 2. Stanislav Mikulić SUNČANICA Pribislavec, 3. Predrag Pongrac DRAVA D. Mihaljevec …

Ekipno najbolja ekipa bila je: 1. OSTRIŽ Cirkovljan, 2. ŽUŽIČKA Kotoriba, 3. SMUĐ Goričan …

Ekipa SRD SMUĐA Goričan

Miroslav Mikulčić