Rajf promašio pa obranio dva – Rudar u četvrtfinalu Kupa boljim izvođenjem jedanaesteraca

Rudar se pobjedom protiv Dinama iz Palovca nakon niza neuspješnih godina igranja u Kupu plasirao u četvrtfinale, dakle među osam najuspješnijih ekipa. U  ravnopravnoj utakmici u kojoj su jedna i druga ekipa promašile nekoliko lijepih prigoda za pogodak, Rudar je nakon izvođenja kaznenih udaraca bio uspješniji i tako si osigurao ulazak u četvrtfinale.

Sama utakmica bila je interesantna te se domaćin s velikom borbenošću odupirao kvalitetnijoj ekipi Rudara. Laporniki u ovom susretu nisu bili na nivou  utakmica odigranih ove jeseni u prvenstvu, a junak utakmice kod izvođenja kaznenih udaraca bio je vratar Rudara Mario Rajf. Naime, on  je kao treći izvođač za Rudar promašio, odnosno domaći vratar Jalšovec obranio mu je udarac. To kao da ga je razljutilo i motiviralo, te je s dvije obrane u četvrtoj i petoj seriji  donio pobjedu Rudaru.

Za Rudar su u iz kaznenih udaraca pogodili Risonjić, M. Šoltić, N. Šoltić, i F. Novak.

U četvrtfinalu Kupa NSM koji se igra na proljeće Rudar se sastaje sa ekipom Trnave iz Goričana koja je sa 2:1 bila bolja od Graničara iz Kotoribe.

KUP NSM 1/8 finala       PALOVEC  27.09.2017.godine

DINAMO /P/ – RUDAR   0:0 (3:4) – kazneni udarci

Suci: Patrik Kolarić,Borut Križarić,Ivan Žganec                       delegat:Mijo Horvat

Gledatelja: 150

DINAMO/P/:

Jalšovec, Pintarić, Jančec, Švenda /84′ Škvorc), Nađ, Klekar, Gajnik, Šmit, Križaić, Erdelji, Baksa

pričuve: Rebernik, Bujan, Štampar, Škvorc, Dodlek

Trener: Ivan Dominić

RUDAR: Rajf, N. Šoltić, Vuri, Vurušić (76′ Dan. Levačić ), M. Šoltić, F .Novak, Den. Levačić, M. Zadravec (46′ Šardi), Risonjić, Goričanec (66′ Knežević), Radiković (51′ A. Zadravec)

pričuve: Šardi, Tkalec, A. Zadravec, Knežević, D. Novak, Dan.Levačić), Stojko

trener: Anton Srša

(Z. Rihtarec, foto ZR, TT)