PROVOKATIVNO I ISKRENO! Intervju Jasminke Podvez o kovidu s međimurskim županom Matijom Posavcem

Međimurskski župan,Matija Posavec o mjerama Stožera i temeljnim ljudskim pravima koja su zagarantirana Ustavom Republike Hrvatske

Tko je Matija Posavec?

Rođen je u Čakovcu, osnovnu i srednju školu također završava ovdje, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, stječe akademski naziv magistar inžinjer prometa, završio je stručno usavršavnje za odnose s javnošću i politički marketing, a sva ta usavršavanja došla su do izražaja tijekom razgovora. Glavne teme   razgovora su kovid mjere i ukidanje ljudskih prava. Te dvije teme tolko su se sudarale u razgovoru da je kovid doslovno gazio Ustav zaboravljajući da je Ustav vrh svega i tko se ogriješi o odredbe Ustava o ljudskim pravima i temaljnim slobodama ne može se opravdati višim nalogom!

Što je individualno zdravlje, a što kolektivno? Tko je izabrao osobe koje su čelni ljudi u međimurskom Stožeru? Tko je tko u toj hijerarhiji, koga slušaju i zašto se ovo može usporediti s novom religijom?

Zbog tehničkih problema video je prekinut i nedostaje nekoliko minuta razgovora u kojima se uglavnom govorilo o broju umrlih kojima je posvećena sva pažnja, zanemareni su svi ostali pacijenti, svo ostalo stanovništvo, djeca kojima je uskraćeno djetinjstvo, normalan i bezbrižan život, obrazovanje, druženje i sport.

Matija Posavec je dugo u vrhu politike, vještinu govorništva je stekao radom na radiju i kao voditelj i kao urednik, ni politički marketing  tu sigurno nije odmogao, dobro pliva u politici, nadam se da shvaća da kao moralna osoba, a onda i kao župan koji može nešto promjeniti na dobrobit sviju, neće zanemariti  pitanja koja smo dotakli i da će pronaći odgovore koji moraju biti potkrepljeni dokazima, a ne samo usmenom naredbom i povjerenjem. Nakon pogleda na statistiku, umrlih ima nešto više u našoj županiji, ali na nivou cijele Hrvatske nije bilo  ništa neuobičajenog , pa se nameće jedno pitanje, a gdje su umrli od gripe???

Jasminka Podvez

VIDEO INTERVJU: